Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

25N:El trencament del bipartidisme

 25N: El trencament del bipartidisme Una vegada més, el poble ha votat amb clau de país. El PSC que ha sofert una davallada de vots molt notable, portava d'Eslògan de […]

Josep Maria Castells
Josep Maria Castells 26/11/2012

 25N: El trencament del bipartidisme
Una vegada més, el poble ha votat amb clau de país. El PSC que ha sofert una davallada de vots molt notable, portava d'Eslògan de campanya Federalisme.

El PSC justifica la baixada perquè encara no han recuperat la confiança dels ciutadans. Excuses. Crec que el model que planteja Navarro no és el que vol el conjunt de país i s'ha demostrat a les urnes. Si el que vol el Sr.Navarro i el PSC és minimitzar la ressonància dels resultats va malament. Crec que els socialistes haurien d'acceptar i acatar el resultat final, i reflexionar perquè  ara tiren més pel camí de C's i PP que no pas per un altre camí molt diferent que segueixen CiU,ERC,CUP i fins i tot els eco-socialistes.

Estic trist pels resultats de Solidaritat Catalana, que era l'únic partit que portava en el seu programa la regeneració democràtica, la campanya de Prou Peatges!, i la voluntat de declarar l'independència el 2013, o com a màxim el 2014. Però content pels resultats dels meus companys de la CUP i ERC.

No obstant penso que Mas ha de liderar aquest procés com a força més votada i el que haurien de fer les CUP desde l'oposició i ERC desde el govern és pressionar al màxim per a que la consulta per la independència que prometia Artur Mas al seu programa és compleixi, sense oblidar que ERC també estarà fent el pacte per governar i dedicar-se a fer polítiques socials, d'integració i contra l'exclusió social, tal i com diu el seu programa.

Ara és d'esperar que els qui lluiten vertaderament pels seus ideals pactin, i que la seva condició de dreta-esquerra pugui representar unes polítiques socials més globals, i d'ajudes i prestacions econòmiques per la classe mitjana-baixa, i també per estimular l'economia de la petita i mitjana empresa.

Una gran majoria hem votat en clau de país, i hem acabat amb el bipartidisme, però no amb la corrupció.
Els polítics i els partits polítics tradicionals acostumen a caure en aquesta temptació, i crec que és un bon moment per plantejar com a solució la regeneració democràtica, i la lluita contra la corrupció sense distincions. 
#stopcorrupció