Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024
Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024

[VÍDEO] La reacció de Luis Enrique a un comentari catalanòfob

|

- Publicitat -

El seleccionador espanyol de futbol, Luís Enrique, s’està fent viral aquests dies per les seves aparicions a Twitch, on els usuaris poden interactuar directament amb ell. Les seves respostes desenfadades i obertes estan fent les delícies dels aficionats al futbol.  Les subscripcions al seu canal de Twitch van destinades a una causa benèfica: la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, una entitat catalana, ubicada a Barcelona, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels nens malalts de càncer. El projecte de la Fundació es diu “Pavelló de la Victòria”. Segons expliquen els responsables del projecte, el que estan promovent és “la creació d’un centre únic i pioner per als nens i nenes greument malalts: un ‘hospice’ pediàtric que acollirà famílies en moments de greu dificultat, en fases avançades de la malaltia dels seus fills i en moments d’empitjorament. Serà un espai de descàrrega, de suport emocional i de respir, on les famílies també podran viure adequadament el final de vida del seu fill. El centre s’ubicarà en un pavelló del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i serà rehabilitat per la reconeguda arquitecta catalana Carme Pinós.” Cal recordar que Luís Enrique va perdre una filla de només 9 anys per culpa d’un càncer d’ossos.

En una de les seves intervencions a Twitch, l’exfutbolista estava explicant la finalitat benèfica a la qual es dedicaran els diners de les subscripcions, quan un usuari espanyolista ha dit “Jo a Catalunya ni aigua”, fent referència a la Fundació Villavecchia. Aquest comentari ha fet enfurismar a Luís Enrique, fortament vinculat amb Catalunya després del seu pas pel Barça:

Publicitat

“Doncs molt bé, si tu consideres que a una persona, perquè neixi en un lloc i parli d’una manera diferent o tingui la possibilitat de tenir dues llengües, no li vols donar els teus diners, fantàstic. Ho respecto i, a més, prefereixo que no li donis.  Això es tracta d’ajudar a les persones i, si algú creu que per néixer en un lloc o un altre considera que és millor, no volem els teus diners. Gràcies”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut