Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

[Vídeo] John Cobra abandera la croada del nacionalisme espanyol contra Dani Mateo: “Si te veo por la calle, te voy a descuartizar”

Poc en sabia l’humorista Dani Mateo de les conseqüències de fer enfadar el nacionalisme espanyol. Català, però no independentista, les seves aparicions als mitjans de comunicació espanyolistes sempre havien mantingut […]

Redacció
Redacció 05/11/2018
Una captura de pantalla del vídeo de John Cobra

Poc en sabia l’humorista Dani Mateo de les conseqüències de fer enfadar el nacionalisme espanyol. Català, però no independentista, les seves aparicions als mitjans de comunicació espanyolistes sempre havien mantingut contents els televidents. Fins que se li va ocórrer fer una cosa imperdonable per a ells: un gag a ‘El Intermedio’ en què se sonava els mocs amb la bandera espanyola. Des d’aleshores, l’unionisme ha engegat una campanya d’odi contra a ell i la seva família, fins al punt que ja són quatre les marques que han retirat els contractes de publicitat amb Mateo per bromejar amb la ‘rojigualda’.

Des de ciutadans anònims (com un home que manté una surrealista conversa amb el departament comercial de ‘Vodafone’ recriminant-los que patrocinin el programa de ‘Los 40’, Yu, presentat per Mateo) fins a cares conegudes com Frank Cuesta o Pedro García Aguado. El nacionalisme espanyol en massa demana boicotejar a l’humorista català i l’últim en abanderar la croada contra Mateo ha estat la vella glòria d’Internet, John Cobra, amb un vergonyós vídeo en que a banda d’insultar-lo per -suposadament- ser independentista (fins i tot l’amenaça amb esquarterar-lo), escup tota mena de comentaris homòfobs i desagradables.