Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] Atropellament mortal d’un toro amb un 4×4 a l’Espanya profunda durant un correbou

Un correbou a camp obert. Aquesta és una de les activitats “estrella” de les festes de Centenera, a Guadalajara, on el toro es deixa anar a camp obert i la […]

Gerard Sesé 20/08/2018

Un correbou a camp obert. Aquesta és una de les activitats “estrella” de les festes de Centenera, a Guadalajara, on el toro es deixa anar a camp obert i la gent corre i el persegueix.

Així ho ha explicat el Periodico de Castilla la Mancha que ha recopilat un parell de vídeos del moment.

En les imatges es pot veure com el toro, marejat i estressat per la multitud que el segueix a peu, a cavall i amb cotxes, acaba sent assassinat després que un cotxe 4×4 que llueix una gran estanquera no calculi bé la frenada i l’atropella causant-li la mort a l’acte pel fort cop.

Els fets van passar el 10 d’agost i van ser denunciats pel partit animalista PACMA. Malgrat l’atropellament i la mort del bou, el tràgic assassinat no va impedir que el següent dissabte 17, desenes de persones tornessin al camp per a participar en un altre tancament de les mateixes característiques, que hauria durat unes tres hores.

Cal recordar que són nombroses les poblacions de l’Espanya profunda que durant aquests dies celebren les seves festes patronals, en les programacions s’inclouen diversos actes taurins, entre els quals no falten els “encierros” tant al camp com al carrer.