Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Nova bufetada de la UE a Espanya

El mateix jurista que va garantir la immunitat d’Oriol Junqueras, ara demana que l’estat espanyol no bloquegi les peticions d’asil dels immigrants.

Redacció 03/05/2020
Imatge d'una bandera de la Unió Europea / Comissió Europea

La Unió Europea ha tornat a donar una bufetada jurídica a Espanya, en aquest cas per un afer relacionat amb les peticions d’asil dels immigrants. Tal com recull ElDiario.es, una jutgessa de San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària) va enviar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per aclarir si, l’any 2014, podria haver atès el cas d’una persona procedent de Malí.

La fiscalia espanyola, en l’inici del procés, va posar en dubte que un jutjat de primera instància pogués actuar. Aquests dubtes van provocar l’ingrés de l’home en un centre d’internament i no pas en un programa d’ajuda humanitària. Maciej Szpunar, el mateix advocat general de la Unió Europea que va resoldre a favor de la immunitat d’Oriol Junqueras, exigeix que un immigrant pugui formular la seva petició d’asil en un jutjat d’instrucció. En aquest sentit, el jurista apunta que qualsevol bloqueig en aquesta matèria pot posar en perill drets fonamentals de les persones.