Dissabte, 6 de juny de 2020 - Edició 681
La República

L’humor gràfic de l’esquerra espanyola carrega contra l’independentisme

Avui el Roto ha publicat a El País una vinyeta on expressa les seves opinions sobre la situació política a Catalunya. Com es pot veure a la imatge, una mà […]

Redacció
Redacció 01/10/2018
Vinyeta d'avui de El Roto a El País

Avui el Roto ha publicat a El País una vinyeta on expressa les seves opinions sobre la situació política a Catalunya. Com es pot veure a la imatge, una mà amb l’ungla pintada amb una estelada senyala el lector i crida: “Alístate“, en un intent nefast de mostrar la polarització de la societat catalana.

Un acudit que sembla casar amb els discursos públics d’altres intel·lectuals de l’Estat, com els d’Isabel Coixet, que en repetides ocasions ha denunciat la persecució que pateix com a ciutadana unionista a Catalunya, unes acusacions, que en cap cas ha traslladat a l’autoritat pertinent.

Enguany no ha estat l’única ocasió on El Roto ha intentat ridiculitzar el moviment republicà. Les últimes estan plenes d’exemples d’aquesta tendència. Les caricatures, més enllà de no fer riure, mostren una societat catalana sotmesa a una espècie de dictadura kafkiana amb tocs nacionalsocialistes. Un món, on el color groc fa una clara referència a la causa republicana.

Relacionats