Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

[Imatge] La xarxa evidencia el canvi de Colau a la gal·la dels premis Gaudí en l’any electoral

La catifa vermella dels onzens Premis Gaudí va veure passar ahir a la nit els millors noms propis del món del cinema català, però també les cares més conegudes de la […]

Redacció
Redacció 28/01/2019
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una imatge d'arxiu/ ACN

La catifa vermella dels onzens Premis Gaudí va veure passar ahir a la nit els millors noms propis del món del cinema català, però també les cares més conegudes de la política del país. I entre actors, directors o guionistes -que havien de ser el blanc de totes les mirades- va aparèixer una Ada Colau amb ganes de cridar l’atenció dels mitjans de comunicació.

L’alcaldessa de Barcelona va presentar-se amb una samarreta negra, estampada amb lletres roses i amb el missatge ‘Desig de revolta, revolta de desig’; el lema de les jornades ‘Municipalisme Queer’, que se celebraran a Barcelona el juny d’aquest any entorn “el futur de les polítiques sobre la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit municipal”. Una reivindicació del tot legítima però que molts han percebut com a electoralista, l’any de les eleccions municipals.

Un usuari a Twitter, per exemple, ha penjat una imatge de l’alcaldessa a la gal·la dels premis Gaudí del 2016, 2017 i 2018; fent notar que aleshores no va optar per un vestuari tan llamatiu i reivindicatiu i -en canvi- si ho ha fet l’any de les eleccions. Casualitat? Que cadascú jutgi per si mateix.