Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els comuns de l’Hospitalet retraten Asens com a Capità Amèrica

Aquest matí la secció d’En Comú Podem a l’Hospitalet de Llobregat ha compartit una imatge trucada del Capità Amèrica amb la cara de Jaume Asens. El candidat al Congres del […]

Redacció
Redacció 12/04/2019
Twitter

Aquest matí la secció d’En Comú Podem a l’Hospitalet de Llobregat ha compartit una imatge trucada del Capità Amèrica amb la cara de Jaume Asens. El candidat al Congres del Diputats és retratat, doncs, com el popular heroi dels còmics de Marvel. Un personatge que entre el 2016 i el 2017 va passar de la defensa patriòtica dels EUA al feixisme.

El Capità Amèrica va ser creat el 1941 com una idealització de la lluita dels americans per la defensa de al llibertat per tot el globus. La seva popularitat va acabar amb la Segona Guerra Mundial i a partir de llavors va servir com un retrat dels conflictes dels EUA. El 2016, però, els seus creadors el van fer tornar feixista, cosa que va revoltar els fidels lectors de l’heroi. L’editorial no va poder afrontar a les queixes del lectors i va haver de fer tornar el personatge a l’ortodòxia democràtica el 2017.

https://twitter.com/LHencomupodem/status/1116636792059572224

La trama plantejada per l’escriptor Nick Spencer va rebre moltes crítiques fins al punt de que els lectors plantegessin un boicot a l’editorial. El 2017 va acabar la trama feixista amb una baralla fraticida en la que guanyava la versió no feixista de l’heroi.