Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Boadella magreja els pits d’una estàtua per carregar contra la llei de llibertat sexual

El tronat unionista escriu “Certifico que la Venus no m’ha donat el ‘Sí ‘, és assetjament de carrer?”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/03/2020
Albert Boadella, en una imatge d'arxiu

El masclisme entès com una normalitat en la vida quotidiana és el que cal canviar de la mentalitat de la ciutadania. Un fet que costa molt si homenots amb molta projecció social s’encarreguen de dilapidar-la emparats en un humor barroer que, en realitat, el que denota és un masclisme intrínsec que entén la figura de la dona com un objecte sexual al servei de l’home.

Boadella ha penjat una foto d’ell mateix magrejant els pits d’una estàtua de marbre d’un exterior i en fa la següent reflexió: “Certifico que la Venus no m’ha donat el ‘Sí’. És marbreassetjament? ¿Assetjament de carrer? ¿Marbrecida? O apologia del tetarisme? Ho he preguntat a Irene Montero i Carmen Calvo”.

L’avantprojecte de Lei Orgánica de Garantia Integra de la Libertat Sexual, pretén castigar qualsevol comportament sexual “que atempti contra la llibertat sexual d’una altra persona sense el seu consentiment” amb la intenció d’acabar amb comportaments que podríem titllar de ‘micromasclismes’ als quals molts homes hi estan acostumats com si fos normal. Un d’ells, tal com es pot veure, és Boadella, que potser li agradaria que els homes puguin seguir magrejant els pits de les dones sense el seu consentiment.

De fet, ja va deixar intuir aquesta possible intenció quan va justificar els assetjaments del tenor Plácido Domingo, ara ja confirmats per ell mateix, al·legant que “les mans d’un mascle no estan per estar-se quietes precisament. En cas contrari els humans no existiríem com a espècie”.