Dimecres, 1 d'Abril de 2020 - Edició 615
La República

[Vídeo] El president aragonès aprofita l’aniversari de l’espoli a Sixena per insultar Torra: “Estrafolari i feixistoide”

La polèmica sobre les obres de Sixena s’ha tornat a obrir avui amb les declaracions del president aragonès, Javier Lambán, que ha aprofitat el primer aniversari de l’espoli per dinamitar […]

Redacció
Redacció 11/12/2018
Interior del monestir de Sixena / ACN

La polèmica sobre les obres de Sixena s’ha tornat a obrir avui amb les declaracions del president aragonès, Javier Lambán, que ha aprofitat el primer aniversari de l’espoli per dinamitar el diàleg entre Catalunya i Espanya que sol defensar i carregar contra el president de la Generalitat, Quim torra, per ser “absolutament incompatible amb un personatge tan estrafolari i feixistoide”.

A més, ha assegurat que Sixena s’ha convertit en sinònim “d’estat de dret” i “símbol de la dignitat aragonesa”, ja que considera que el procés ofereix la possibilitat de reflexionar sobre “la llei i la veritat”. “L’Aragó utilitzarà la llei i la veritat per defensar el seu patrimoni i per preservar l’estat de dret i exigirà a l’Estat cada vegada amb més contundència que actuï amb contundència no de manera excepcional, sinó de manera regular, recuperant les competències de totes les matèries”, ha precisat. Així, creu que de la mateixa manera que el govern espanyol inspecciona l’educació aragonesa, també ha de supervisar la catalana.

Unes opinions que van ser rebatudes per Albert Velasco, conservador del Museu de Lleida en una sèrie de contundents piulades:

Hem de recordar que va ser dins la intervenció de l’article 155 que les obres van sortir del Museu de Lleida per anar al Monestir de Sixena a l’Aragó. La situació de les obres s’estava dirimint als jutjats, i sense sentència ferma, el govern central les va traslladar. El fet  va suposar una sèrie de disturbis entre els voluntaris que defensaven els obres i els Mossos d’Esquadra intervinguts.

Relacionats