Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

Si fóssim estat, el MWC segur que s’hauria fet

Però som una autonomia, i la mateixa vicepresidenta Carmen Calvo va posar el dit a la nafra, “no és un problema sanitari”, afirmació constantment repetida i reblada pel mateix president Sánchez. Aleshores quin és el problema?

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 14/02/2020
Pla obert de la reunió per valorar la cancel·lació del MWC entre el director general de la GSMA Mats Granryd, el conseller delegat de la GSMA John Hoffman, el president Quim Torra i el conseller Jordi Puingeró,, el 13 de febrer del 2020 (Horitzontal)

El Govern Espanyol no va actuar en el moment en què les primeres grans empreses van començar a dir que no venien. Moltes d’aquestes multinacionals tenen contractes amb el mateix estat, i malgrat la renúncia escalonada d’empreses durant dies i dies, no va haver-hi cap gestió per part dels que manen a l’estat per persuadir-los o, com a mínim parlar-hi.

Només cal visualitzar algunes tertúlies o llegir alguns mitjans de caverna mediàtica que gaudeixen de la suspensió del MWC. És la mateixa situació que va passar en les candidatures fallides de Madrid als Jocs Olímpics: no entenien, i segueixen sense entendre-ho, que la colònia hagués celebrat uns JJOO i ells no, com ara no entenen que una fira com aquesta es faci també a la colònia.

I el poder central tornarà a la càrrega per a intentar portar el congrés a Madrid, la capital de tot. Ja ho veurem en els pròxims dies. Entre moltes altres raons, també és per situacions com la del MWC que ens cal que Catalunya sigui estat independent i que ho sigui com més aviat millor.

Relacionats