Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Deixem de fer de “Pixapins” i no fem com els madrilenys

El dramàtic espectacle de comprovar de quina manera els ciutadans de la regió de Madrid s’han desplaçat, com si fossin vacances, a la costa i altres indrets de tot l’estat és una mostra clara d’insolidaritat.

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 14/03/2020

I veure que això mateix fem els catalans, omplint les localitats catalanes de la costa i de muntanya, ens obliga a pensar com a ciutadans que alguna cosa estem fent malament. Demostrem que som un poble solidari.

Diferents experts i sobretot metges com el president del Col·legi, el Doctor Jaume Padrós ha dit al respecte: “Estimo La Cerdanya amb passió, i la seva gent. Però, sento una gran decepció per la irresponsable i poc exemplar actitud dels ‘barcelonites’ que han passat dels consells de les autoritats sanitàries i s’han desplaçat a esquiar. Irresponsabilitat, insolidaritat, incivisme”.

El doctor Ramon Brugada també ha advertit del perill, “Hi ha 1000 llits d’UCI a Catalunya segons diuen. Girona, amb un 12% de la població, té 30 llits (3%). Amb 300 infectats, quedem col·lapsats. Quedeu-vos a casa.”

Són dues mostres que demanen un comportament cívic i solidari i que hauria de fer reflexionar a tots aquells que s’estan comportant com a “Pixapins insolidaris”.