Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Publicacions de l’Abadia de Montserrat presenta una col·lecció d’assaig per aprofundir en fenòmens actuals

Publicacions de l’Abadia de Montserrat inaugura una nova col·lecció d’assaig que busca aprofundir en fenòmens actuals, com la tecnologia o el populisme. Els dos primers títols de la col·lecció són […]

Ramon Moreno 30/11/2018

Publicacions de l’Abadia de Montserrat inaugura una nova col·lecció d’assaig que busca aprofundir en fenòmens actuals, com la tecnologia o el populisme. Els dos primers títols de la col·lecció són El populisme, de Ferran Saez Mateu, i L’absolut digital, de Josep Lluís Micó, una anàlisi integral de les transformacions digitals, amb la finalitat que conceptes tecnològics s’entenguin sense necessitat de comptar amb grans coneixements sobre informàtica o enginyeria.

“Magma sorgeix amb la voluntat d’il·luminar el present i projectar cap al futur”, ha explicat el director de la col·lecció, Francesc-Marc Álvaro, que ha afegit que “són llibres que no només volen contestar la pregunta ‘què passa?’, sinó ‘què pot arribar a passar d’aquí a un temps?'”.

‘Magma’ pretén “enfocar la realitat” i fer atenció a fenòmens actuals presents cada dia als mitjans de comunicació, però donant eines al públic perquè pugui anar més enllà del caràcter efímer que avui té la informació. Segons ha explicat Álvaro, a través de “veus pròpies, fortes i acreditades” volen aprofundir en àmbits diversos, com la política, l’economia o la cultura. “Els llibres d’aquesta col·lecció no volem que siguin efímers, sinó que aguantin el pas del temps i vagin més enllà”, ha sentenciat Francesc-Marc Álvaro.