Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

L’escriptora tortosina, Irene López, presenta el conte solidari La flamenca Emma, del Projecte Emma

|

- Publicitat -
Irene López
Portada del llibre del Projecte Emma de l’autora tortosina, Irene López.

 

Publicitat

El Projecte Emma, distingit per la investigació del càncer de mama, ja té conte propi. Es tracta de La flamenca Emma, un conte de l’escriptora i contacontes tortosina, Irene López, amb les il·lustracions de la dibuixant de Flix, Ainhoa Kuns.

El conte narra la història de l’Emma, la flamenca més flamenca del Delta, que viu a la colònia de la Badia dels Alfacs. Ella, juntament amb la seva germana, Fangar, i el seu amic, Soleil, ens explicarà com s’ho va fer per convertir-se en una prestigiosa investigadora en la recerca de la cura del càncer de mama.

El conte, amb un clar ADN ebrenc, està inspirat amb el vídeo promocional del Projecte Emma, obra de Lydia Beltri, de Lupini & Ratini Produccions Siderals. Allà, l’audiovisual comptava amb la col·laboració d’uns quants músics i cantautors ebrencs, és per això que, al conte de l’Emma, són també citats els cantants Joan Rovira, Èric Vinaixa, Aitor Cugat (Xeic!) i el grup de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

La idea d’escriure aquest conte neix en una conversa personal de l’autora tot contemplant, un dia, l’icònic peluix del Projecte Emma. Així doncs, decideix involucrar-se en aquesta aventura per poder parlar, a través d’un conte, de tres persones properes que coneix molt bé i que encarnen el caràcter i els valors dels tres personatges del conte, contribuint així també a que moltes persones que poden estar experimentant en aquests moments sentiments similars als de l’Emma, ja siguin nens o adults, puguin identificar-se fàcilment amb la protagonista de la història i els seus companys.

Cal destacar que els personatges del conte existeixen en format peluix i dos d’ells són protagonistes del contacontes “Un Riu de Contes” que Irene López interpreta al llagut turístic de Lo Sirgador a les Festes de la Cinta de Tortosa.

Et pot interessar  Clatellot monumental del 'New York Times' a l'Estat espanyol per reconèixer Palestina però reprimir violentament Catalunya

Per això, la voluntat última del conte és transmetre la història que hi ha al darrere de la malaltia als més petits i fer que aquests la coneguin de prop i, potser, amb un punt menys de dramatisme. Comptant amb la voluntat de poder-lo utilitzar i promocionar com a material pedagògic als centres educatius del Baix Ebre, així com també a través de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya, tot fent-ne contacontes i presentacions didàctiques.

Tot això també és possible gràcies a l’acurada tasca de la seva dibuixant, Ainoha Kuns, que ha dotat d’un caliu especial i d’una atmosfera relaxant els personatges del conte. Unes tonalitats amables i serenes que fan que cadascuna de les il·lustracions interactuïn emocionalment amb el lector.

El conte és una peça més d’un laboriós projecte solidari que centra la seva investigació en la recerca del càncer de mama a l’ICS a les Terres de l’Ebre. La iniciativa, dirigida per l’investigador, Carlos López, és encapçalada per la Fundació Doctor Ferran. Cal recordar que l’equip d’investigació en Patologia Oncòlica i Bioinformàtica de les Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment, la seva recerca se centra en el paper de la resposta immune dels ganglis de l’aixella, en l’evolució de les pacients amb càncer i la propagació a la resta del cos. És per això que tots els beneficis recaptats amb la venda d’aquest conte, i de tots els productes de marxandatge ja existents del Projecte Emma, van destinats a aquesta recerca.

La publicació ha estat possible gràcies a la implicació de l’editorial roquetenca, Linx Edicions, que, properament, s’encarregarà de distribuir-lo pels diversos punts del territori català i que es podrà adquirir pel preu de 15€. A més, també està disponible a la botiga on-line: https://www.llibresdautor.cat/La-flamenca-Emma

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 d’abril de 2021

Redactat per: Irene López

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut