Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024
Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024

Nou obres candidates al Premi Òmnium de Novel·la 2021

|

- Publicitat -

ACN- Nou novel·les han estat seleccionades com a candidates a guanyar el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. Es tracta de la cinquena edició del guardó més ben dotat per a una obra publicada, amb 25.000 euros de premi. Optaran a la distinció Els angles morts (Edicions del Periscopi), de Borja Bagunyà; Terres mortes (Editorial Anagrama), de Núria Bendicho; El primer emperador i la reina Lluna (Comanegra), de Jordi Cussà; L’aigua que vols (Enciclopèdia), de Víctor García Tur; Noruega (Drassana), de Rafa Lahuerta; Junil a la terra dels bàrbars (Club Editor), de Joan-Lluís Lluís; El mar de cap per avall (L’Altra), de Pep Puig; El setembre i la nit (LaBreu), de Maica Rafecas; i La casa de foc (Edicions Proa), de Francesc Serés.

Equiparació internacional

Publicitat

El premi es lliurarà a finals de gener. El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any va néixer l’any 2017 amb la voluntat d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker. El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra Els estranys; Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, va endur-se el premi en l’edició 2018, i el 2019 el guardó va ser per a Martí Domínguez, amb L’esperit del temps. L’any passat el Premi Òmnium de novel·la va recaure en Boulder d’Eva Baltasar.

Jurats independents

Les obres, publicades entre el novembre del 2020 i l’octubre del 2021, han estat seleccionades per un comitè d’experts format per l’escriptor i divulgador lingüístic Enric Gomà, la investigadora (UOC) i crítica literària Júlia Ojeda, el llibreter Lluís Ruiz i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico. A partir de la llista d’obres seleccionades, un jurat independent i de prestigi format per Anna Casassas, Marta Segarra, Neus Real, Xavier Pla i Oriol Izquierdo donaran a conèixer els tres finalistes el pròxim 21 de desembre.

Et pot interessar  Imma Monsó guanya Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut