Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Mor als 84 anys el poeta i editor Martí Soler, exiliat a Mèxic des de la guerra civil

'Temps d'espera' i 'Antologia poètica' figuren entre els seus llibres més destacats

|

- Publicitat -

El poeta i editor Martí Soler Vinyes ha mort aquest diumenge a Mèxic als 84 anys, segons anunciava l’entitat mexicana Fondo de Cultura Económica. Soler es va exiliar al país llatí el 1947 amb la seva família, després de la guerra civil, i va desenvolupar-hi la vida personal i la carrera professional. A banda de poeta, destaca l’activitat com a traductor de Soler, nascut el 30 de juliol del 1934 a Gavà. Entre els seus llibres més destacats hi ha Temps d’espera i Antologia poètica. Martí pertanyia a la quarta generació d’escriptors exiliats d’origen català que escrivia en la seva llengua natal i en castellà, segons recullen mitjans mexicans. Va ser fundador de l’editorial Siglo XXI.

Publicitat

D’acord amb l’Enciclopèdia de Literatura a Mèxic, Soler va estudiar arquitectura a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i tipografia a l’Organització de les Nacions Unides per a la Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).

Des del 1979 va ser professor de tipografia a la Universitat Iberoamericana, i va desenvolupar tasques a la Secretaria de Treball i Previsió Social de Mèxic. També va treballar a les editorials Siglo XXI i al Fondo de Cultura Económica.

Soler va exercir d’editor a publicacions com la revista Pont Blau i va col·laborar amb el Boletín del Instituto Mexicano del Libro, Cuadernos del Viento, Diálogos, Plural, Gaceta del Fondo de Cultura Económica i els suplements El Gallo Ilustrado i Sábado, entre altres.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió