Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Les petites coses de la Sílvia Soler

A ‘L’alegria de viure’ l’autora parla de les coses, els llocs i les persones que la fan feliç

Ramon Moreno 24/06/2022

La Sílvia Soler és una de les autores més venudes de la literatura catalana, alhora que ha rebut alguns dels premis amb més renom del país. Ara, presenta L’alegria de viu, la seva aportació a la col·lecció “La Joie de Vivre” de l’editorial Univers, amb un recull de petites històries de coses que la fan feliç i que l’acosten a “l’alegria de viure”. Són “coses senzilles que li aporten petites dosis de felicitat dins de la seva quotidianitat”, assenyala la seva editorial.

Al breu volum que és L’alegria de viure, hi trobem un recull de “postals de felicitat”: les lectures infantils dels llibres d’Enid Blyton, les excursions familiars amb el Renault Gordini blau familiar amb els germans “cantant a tot drap al seient del darrere”, el mar de Roses, o les llibreries visitades i els llibres comprats i els rituals que comporta la primera lectura.

Llibres, literatura, poesia que l’uneixen a la seva mare, Carme Guasch, “poeta de diumenge a la tarda”, professora de literatura i guanyadora del Premi Victor Català; un do, el de la poesia que la Sílvia Soler reconeix que no té.

L’alegria de viure és, certament, el llibre més personal de la Sílvia Soler. Però és un relat amb el qual molta gent es podrà sentir identificada, que parla d’aquestes petites coses, quotidianes i a voltes invisibles, que contribueixen a la nostra felicitat. Les petites coses de la nostra vida. Una bona lectura d’estiu.

L’alegria de viure. Sílvia Soler. Univers. Barcelona, 2022. 160 pàgines. 19 €