Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

[Lectures] De l’homo erectus a la sauna Coruscant

|

- Publicitat -

El barceloní Sebas Martín és un dels autors més importants de novel·la gràfica de temàtica gai de l’estat espanyol. El seu protagonista fetitxe, Salvador, ha protagonitzat un seguit de llibre d’èxit com Estoy en ello, Aún estoy en ello o Los chulos pasan pero las hermanas quedan. Ha creat també en campanyes contra l’homofòbia als cossos policials o per als Eurogames. Ës un habitual de les fires i salons del còmic i les seves obres s’han pogut veure en nombroses exposicions.

Publicitat

Ara, Sebas aplega un seguit d’il·lustracions al volum Todos los hombres del dibujante, que ens permeten copsar la seva particular manera de mirar el món a través dels seus dibuixos, en color aquesta vegada. El volum ve a ser una mena de recorregut per la història de la humanitat i la particular visió de l’homoerotisme de l’autor. Del primer homo erectus, a la Sauna Coruscant de La guerra de les galàxies, tot fent marrada per la ciutat de Barcelona (Bronceándose en la Barceloneta, Beso en el Macba, o la particular relació entre un mosso d’esquadra i un guardia urbà, entre d’altres). Com en la majoria de les seves obres, la ciutat de Barcelona és el marc referencial de moltes de les aventures que dibuixa.

Desprèn Sebas Martín un fi sentit de l’humor que es manifesta en ens textos que acompanyen les il·lustracions, petites històries desenfades, festives però també reflexives i reivindicatives.

Com diu un dels grans noms de la il·lustració internacional, Ralf König, al pròleg d’aquest volum: “Tal vegada hi pot haver artistes que prefereixin dibuixar paisatges, pintar aquarel·les de gatets, fer retrats o construccions arquitectòniques. Però la possibilitat de prendre un llapis -o una tableta- per a plasmar al paper -o la tableta-, sense més, les fantasies eròtiques més íntimes, ofereix un plaer considerable”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut