Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

La veritat oculta

‘Punt cec’ és una història plena de girs i tensió

Ramon Moreno 16/01/2023

Paula Hawkins és un dels grans referents internacionals del gènere de misteri i suspens. L’impacte del seu primer llibre, La noia del tren (La Campana), va ser espectacular amb traduccions a més de quaranta llengües i prop de 20 milions d’exemplars venuts, un 80 mil dels quals en la seva edició en català. Van seguir dos altres bestsellers com Sota l’aigua (La Campana) i A foc lent (Columna Edicions), amb milions de lectors arreu del món.

Thriller psicologic

Al seu nou llibre Punt cec (Columna Edicions) Paul Hawkins es manté fidel a la fórmula del thriller amb tocs psicològics amb una narració breu que gira al voltant del triangle que formen, des de petits, l’Edie, en Jacke i en Ryan. La mort del seu marit, en Jake, trasbalsa el món de l’Edie i més encara quan en Ryan, el seu millor amic, és acusat del seu assassinat.

Tot i que sembla que el crim queda resolt, el passat dels tres protagonistes reviu de manera intensa per a afegir noves variants al cas; un passat que va prenent forma i s’expandeix fins que explota amb tota la seva intensitat.

En les poc més de 150 pàgines de Punt cec, Hawkins fa un exercici de literatura concentrada i intensa, prescindint de complicacions retòriques i trames paral·leles, però amb girs inesperats i dramàtics. Un llibre que es llegeixi d’una tirada i sense complicacions.

Punt cec. Paula Hawkins. Traducció de Núria Parés. Columna Edicions. Barcelona, 2022. 162 pàgines. 16,90 €