Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

La Revista de Catalunya publica el llibre Periodismes, una reflexió sobre la professió d’explicar el que passa al món

El llibre aplega una vintena d’articles sobre la història i l’actualitat del periodisme a casa nostra

Ramon Moreno
Ramon Moreno 05/11/2021

A banda de la Revista de Catalunya, la històrica publicació edita també una sèrie de llibres monogràfics que reflexionen sobre diferents aspectes culturals i d’actualitat. Fins ara s’han publicat set volums entre els quals destaquen els dedicats a Josep Carner o els feminismes.

El nou volum de les Edicions de la Revista de Catalunya aplega una vintena d’articles que reflexionen “sobre periodisme”, un conjunt d’articles que, en paraules d’Agustí Pons, director de la revista, “no simplifiquen tota la complexitat de la reflexió, el dia a dia, del periodisme”. Aquest volum és “un mapa” segons el professor Francesc Canosa, que l’ha coordinat.

A banda d’analitzar aspectes de l’actualitat periodística com la premsa digital o la precarietat de la professió, Periodistes també repassa el naixement de la premsa a Catalunya o el periodisme com a gènere literari.

Entre els col·laboradors que escriuen en aquest volum es poden citar Vicent Partal, Julià Guillamon, Anna Ballbona Albert Sàez o Laura Fanals.

Periodismes. Diversos autors. Francesc Canosa (ed.). Fundació Revista de Catalunya. Barcelona, 2021. 248 pàgines.