Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Es reedita la històrica col·lecció ‘A peu’, de Josep Maria Espinàs

Els tres primer títols es publiquen amb il·lustracions de Pep Montserrat

Ramon Moreno 19/06/2021
Nova edició del llibre 'A la taula dels altres'

ACN- La Campana recupera la històrica col·lecció A peu, de Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927), amb una nova presentació per homenatjar i reivindicar l’autor. Els tres primers títols que es reediten són Viatge a la frontera de la llengua, L’últim traginer i A la taula dels altres, que recorren les comarques de la Llitera, el Pallars i la Vall d’Aran i el Priorat entre 1956 i 1990, i es publicaran amb tapa dura i il·lustracions de Pep Montserrat.

Josep Maria Espinàs ha construït una obra literària de gran abast en diversos camps. Ha fet una singular aportació a la literatura de viatges amb nombrosos recorreguts a peu per diferents territoris de Catalunya, Castella, Andalusia, Galícia, el País Basc, el País Valencià i Mallorca, entre d’altres.

Es va iniciar com a novel·lista, gènere en què va obtenir els premis Joanot Martorell i Sant Jordi. És autor dels llibres El teu nom és Olga, Inventari de jubilacions, La vella capitana i El meu ofici, entre molts altres. Ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.