Edició 2180

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de juliol del 2024
Edició 2180

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de juliol del 2024

Entre el bosc i la ciutat

|

- Publicitat -

L’escriptor Raül Garrigasait (Solsona, 1979) s’endinsa en la frontera entre el bosc i la ciutat a la seva darrera novel·la.  Profecia (Edicions de 1984) ens situa en un futur pròxim quan una plaga de senglars envaeix Barcelona i el món urbà difumina les seves fronteres i la seva superioritat. Mentre la Dèbora s’obsessiona per cultures antigues i històries de profetes, manté una relació tensa amb el seu pare, veterinari especialista obsessionat alhora en senglars, en un marc d’històries antigues, ambients ombrívols i fina ironia.

Publicitat

Garrigasait destaca la “la relació entre natura i civilització” i la relació entre “el món urbà i els orígens animals de la humanitat i la brutalitat primària”. Els ambients foscos i una violència natural contenen també alguns passatges de sàtira social i política. La narració apunta també reflexions filosòfiques al voltant de Déu i les religions, amb referències a la tradició bíblica, que l’autor creu que està “més a prop de la brutalitat i violència antiga”,  tot i que vol posar límits a la ferocitat que la humanitat porta a dins. “La Bíblia i els senglars són aquests dos pols, el senglar és l’animalitat que baixa de la muntanya i la Bíblia és la que vol posar límits a la ferocitat”.

Tot plegat ens porta a una reflexió sobre civilització i barbàrie o com la modernitat, la civilitat, pot imposar-se (o no) a la natura i al seu curs indòmit.

Profecia. Raül Garrigasait. Edicions de 1984. Barcelona, 2023. 240 pàgines, 18,50 €

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut