Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

En Cebeta contra el totalitarisme

|

- Publicitat -

Aquest any se celebra el centenari del naixement de l’escriptor italià Gianni Rodari. Els seus llibre, fantasiosos, juganers i imaginatius, han seduït milions d’infants d’arreu del planeta. Un dels seus personatges més captivadors es Cipollino, en Cebeta, en una narració que ara recupera l’editorial valenciana Sembra Llibres, amb traducció d’Àlvar Valls i pròleg de Xavi Sarrià.

Les aventures d’en Cebeta és un clàssic que convida a reflexionar sobre l’amenaça del feixisme i les injustícies socials. Publicat originàriament el 1951, el llibre ha mantingut al llarg dels anys la seva vigència, en una aventura en què el jove Cebeta s’alia amb les criatures (fruites i verdures) sotmeses per la reialesa amb l’objectiu d’alliberar el seu pare, empresonat injustament pel malvat Príncep Llimona.

Publicitat

Escriu Xavi Sarrià al pròleg que Les aventures d’en Cebeta és “un llibre que perdura, que deixa empremta, que podem llegir i rellegir com una divertida faula, com una emocionant metàfora o com una àcida lliçó d’història. Però, sobretot, com una esperança dirigida a grans i menuts: contra el feixisme, només lluitant tenim futur. Com ho fa el Cebeta. Com ho han fet tantes i tants herois anònims que ens han precedit. Sembrem perquè mai més es torne a repetir.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut