Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Els 300 camps de concentració espanyols de Franco

El periodista Carlos Hernández documenta el doble de camps dels coneguts fins ara

|

- Publicitat -

El periodista i escriptor Carlos Hernández, col·laborador de Eldiario.es ha documentat l’existència de fins a 296 camps de concentració a Espanya, més del doble dels que fins ara es creia. Ho explica al seu nou llibre Los campos de concentración de Franco. Sometimiento, tortures y muerte tres las alambradas que publica Ediciones B (del grup Penguin Random House).

Publicitat

Aquesta xifra situa el nombre de camps de concentració en més del doble dels que fins ara es tenien coneixement. Els camps es repartien per tota la geografia estatal i 14 d’ells estaven situats al Principat, 7 a les Illes i una quarantena al País Valencià.

Al Principat els camps estaven situats a Puigcerdà, Figueres, Granollers, Barcelona (Horta), Igualada, Manresa, Tarragona, Reus, Lleida, Mollerussa, Cervera, Tremp, La Seu d’Urgell i Bossost.

Hernández ha utilitzat per a les seves recerques la mateixa  documentació generada per l’exèrcit i els testimonis dels supervivents, i ha calculat que hi van ser reclosos entre 700.000 i 1 milió de presoners. Carlos Hernández situa les víctimes directes als camps de concentració en més de 10.000 i les indirectes creu que són “incalculables, ja que els camps van ser un lloc de trànsit cap a escamots d’afusellament o presons que, sobretot en els primers anys de la dictadura, van esdevenir veritables centres d’extermini”.

Los campos de concentración de Franco. Carlos Hernández de Miguel. Ediciones B. Barcelona, 2019. 24,90 €

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió