Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

‘El teu gust’, la novel·la pòstuma d’Isabel-Clara Simó

Centrada en les passions humanes la publicarà l’editorial valenciana Bromera

Ramon Moreno
Ramon Moreno 18/02/2020

Edicions Bromera publicarà l’edició pòstuma d’El teu gust, la darrera novel·la d’Isabel-Clara Simó, qui va morir el passat 13 de gener als 76 anys. Una obra que està dedicada a les passions humanes com l’amor, el sexe, l’art i la cultura i sortirà publicada el 9 de març. El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, ha assegurat que és un llibre “radicalment apassionat i molt brutal” amb “picades d’ullet autobiogràfiques”. Clara Simó, com ha explicat, li va dir en un correu que és una obra “sobre les decapitacions i sobre Fellini”.

López-Pampló ha explicat que l’agència International Editors els hi va proposar publicar la novel·la de Clara Simó i l’editorial valenciana van acceptar. L’editor es va posar en contacte amb l’autora, que tenia una relació de treball i d’amistat amb l’equip de Bromera, i van encetar un procés d’edició. “Hi ha aspectes del llibre que vaig debatre amb ella i ens vam intercanviar correus durant mig any on vam polir molts detalls”. La darrera versió ella ja no els va poder veure.

L’editor ha destacat que El teu gust és una novel·la “molt vehement” que tot i que la protagonista no és Isabel-Clara Simó recorda molt a ella. “La mateixa Isabel em va dir que remarquéssim aquestes picades d’ullet autobiogràfiques”.

Relacionats