Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat commemorarà els naixements de Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo

ACN/- La 18ena edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès commemora els naixements de Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo. La cita, que se celebrarà fins […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 12/10/2018

ACN/- La 18ena edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès commemora els naixements de Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo. La cita, que se celebrarà fins al 10 de novembre, inclou una quarantena d’actes. Entre aquests destaquen els homenatges a figures com Màrius Sempere, Maria-Mercè Marçal, Ricard Creus, Jordi Pàmies o Josep Maria Llompart. L’edició d’enguany arriba després que l’any passat s’haguessin d’anul·lar diversos actes a causa de la intervenció dels comptes de la Institució de les Lletres Catalanes arran de l’aplicació del 155.

El programa està format per una quarantena de propostes repartides en gairebé 30 espais d’arreu de la ciutat. Sempre amb la poesia com a protagonista, s’oferiran recitals, espectacles de música i teatre, tallers, exposicions, diàlegs, presentacions de llibres i també conferències.

Com a aspecte destacat, enguany el Festival commemorà el centenari del naixement de Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo, amb els espectacles Contra el caire del temps. Homenatge a Montserrat Abelló (que servirà per inaugurar el Festival) i Univers poètic. Així mateix, també s’homenatjaran els 90 anys de Ricard Creus; els 80 anys de Jordi Pàmies; la figura de Màrius Sampere, mort aquest any; el poeta mallorquí Josep Maria Llompart; i Maria-Mercè Marçal, amb la programació de l’espectacle inèdit Maria-Mercè Marçal. No res és tot, sota la direcció de Jordi Bosch, que recorda els vint anys de la seva mort.

La música també tindrà un paper protagonista amb les actuacions d’Arnau Tordera, que oferirà l’espectacle Poesi; Maria del Mar Bonet, amb Desbesar roses; o Andrea Motis i Joan Chamorro, que intervindran a Maria-Mercè Marçal. No res és tot.

Finalment, es durà a terme la tradicional Nit de poesia que aquest 2018 estarà dirigida pel poeta Josep Pedrals amb la proposta El llenguatge és una música universal.