Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, centrat en les poetesses actuals

La 21ena edició se celebra del 13 d’octubre al 7 de novembre

Ramon Moreno
Ramon Moreno 09/10/2021

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat arriba aquest octubre a la 21a edició amb gairebé 30 actes presencials que busquen posar de manifest la “potència abassegadora” de les poetes de l’actualitat.

En total s’han programat una trentena d’actes presencials. En destaquen l’exposició Les paraules de la Marta, que servirà per celebrar el 80è aniversari de Marta Pessarrodona. La poeta santcugatenca intervindrà en diferents actes del certamen i recordarà, amb l’actriu Montse Guallar i la poeta Àngels Gregori, el recull A favor meu, nostre en el 40è aniversari de la seva publicació. Un altre plat fort serà l’estrena del documental ‘El Paisatge sempre és interior’, de Toni Moreno, que commemora els 80 anys d’Antònia Vicens.

A banda de Pessarrodona i Vicens, el festival comptarà amb la participació de poetes com Blanca Llum Vidal, Laia Malo, Meritxell Cucurella-Jorba, Laia Llobera, Anna Garcia Garay, Gemma Gorga, Núria Contreras, Cecília Navarro, Irene Gómez, Raquel Pena, Noa Noguerol, Silvie Rothkovic, Christelle Enguix, Xènia Dyakonova i Maria Callís.

Gabriel Ferrater

A les portes de l’Any Ferrater, que se celebrarà el 2022, coincidint amb el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort, el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat busca reivindicar la vigència de l’autor de Les dones i els dies. El certamen dedicarà a Ferrater un espectacle, un homenatge a càrrec de poetes nascuts després de 1972, un itinerari poètic per la ciutat on va viure els últims anys de la seva vida, un documental i diverses conferències i taules rodones.

La gran aposta serà l’estrena, el 21 d’octubre al Teatre-Auditori, de Fil de memòria, un espectacle protagonitzat per Pere Arquillué es torna a enfrontar a Ferrater per oferir un recital “de contrastos basat en una poètica de la claredat i el misteri, moral però no moralista”.