Divendres, 18 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Comença l’Any Brossa

L’Any Joan Brossa commemorarà el centenari del naixement de l’artista amb la voluntat de consolidar i difondre la seva obra i el seu esperit transgressor. L’epicentre del cicle, que s’allargarà […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 20/01/2019
Poema visual, 1969-2001

L’Any Joan Brossa commemorarà el centenari del naixement de l’artista amb la voluntat de consolidar i difondre la seva obra i el seu esperit transgressor. L’epicentre del cicle, que s’allargarà durant tot l’any 2019, és la seu de la Fundació Joan Brossa. Inaugurat l’any passat al barri del Born, es busca que sigui l’espai de referència per a la ciutat de Barcelona i Catalunya. Tot i això, les activitats es repartiran per tots els territoris de parla catalana i diversos equipaments culturals de la ciutat de Barcelona, com l’Escenari Brossa, la Fundació Antoni Tàpies o el Born Centre de Cultura i Memòria. També destaca la vocació internacional d’aquest any commemoratiu, que portarà la gran exposició Poesia Brossa, produïda pel MACBA l’any passat, a diverses ciutats americanes.

El llegat de Brossa s’exhibirà des del 19 de gener, data en què va néixer el poeta ara fa 100 anys, i fins al 30 de desembre, data que coincideix amb el dia de la commemoració de la seva mort l’any 1998.

Noves publicacions i reedicions

Pel que fa al camp editorial s’afegiran noves aportacions, amb noves publicacions o la reedició d’alguns dels llibres i volums més destacats del poeta, per tal d’acostar la seva obra a tota mena de públic i promoure la seva lectura. Cal destacar l’edició del catàleg raonat de la poesia visual de Brossa a càrrec de la Fundación Azcona de Madrid i la publicació dels darrers volums de la col·lecció del teatre complet de l’artista, sota el títol Poesia escènica i de la mà d’Arola Editors.

Relacionats