Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

Artur Mas publica les seves reflexions sobre el procés

Cap fred, cor calent ens situa entre els anys 2010 i octubre de 2017

Ramon Moreno
Ramon Moreno 21/02/2020

L’expresident de la Generalitat Artur Mas aporta la seva visió del procés sobiranista durant els anys en què va ser president al llibre Cap fred, cor calent. El procés en primera persona, que publica Columna Edicions.

Mas va ser president entre el 2010 i el 2016, en què va fer el famós “pas al costat”. En aquest llibre, que s’estén fins a l’octubre del 2017, explica en profunditat els moments clau de la presidència i del Procés, i el paper dels protagonistes, sense estalviar l’autocrítica, mostrant les llums i les ombres d’un projecte polític les fortaleses i febleses del qual va viure en primera persona.

Segons fonts de l’editorial el llibre repassa episodis com ara “com va ser la reunió amb Rajoy a la Moncloa per reivindicar el pacte fiscal. Per què va convocar eleccions el 2012. Les interioritats de la consulta del 9-N. Les conferències per proposar un full de ruta. L’entesa i els desacords amb Oriol Junqueras. L’acord agònic de Junts pel Sí per a les eleccions plebiscitàries. El pols amb la CUP i el pas al costat. La designació de Puigdemont. L’1-O i el dia a dia fins a la DUI”.

El mateix Artur Mas reflexiona com “Em sento còmode en el gran espai del centre pragmàtic que busca entendre la complexitat de les societats modernes i que cerca per a cada problema la millor de les solucions sense sentir-se esclau de dogmes inamovibles o de cadenes ideològiques que limiten la llibertat de pensar i actuar. Em sento un humanista a qui fa rebel·lar la injustícia i a qui enamora la llibertat.  Estic convençut que res no val la pena sense posar l’ésser humà al bell mig de tota acció i de qualsevol decisió política”. 

Cap fred, cor calent es presentarà en un acte a l’auditori de La Pedrera el proper 27 de febrer.

Relacionats