Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Arrenca la 67ª edició de la Fira del llibre d’ocasió antic i modern amb Olga Xirinacs com a protagonista

ACN/ La 67ª edició de la Fira del llibre d’ocasió antic i modern ha arrencat aquest divendres i es podrà visitar fins al 7 d’octubre al Passeig de Gràcia, des […]

Ramon Moreno 21/09/2018

ACN/ La 67ª edició de la Fira del llibre d’ocasió antic i modern ha arrencat aquest divendres i es podrà visitar fins al 7 d’octubre al Passeig de Gràcia, des de Plaça Catalunya fins al carrer Consell de Cent. Per primera vegada la Fira inclou xerrades. De fet, s’han programat les de Pedrolo i els llibres i Fabra i els llibres. Enguany, 36 llibreters portaran al carrer antiguitats editorials i edicions excepcionals de gran valor històric i cultural, però també títols d’ocasió a preus molt assequibles. Els grans protagonistes d’aquesta edició són Olga Xirinacs, escriptora homenatjada de l’edició i encarregada de pronunciar el pregó inaugural, i l’il·lustrador Kap, autor del cartell.

La principal novetat d’aquest any a la Fira és la celebració de dues xerrades per a aprofundir en el perfil de Manuel de Pedrolo i Pompeu Fabra. Totes dues estan coordinades i moderades pel poeta i llibreter Marçal Font i Espí i tindran lloc a l’estand de l’exposició de la Fira. La primera xerrada, Pedrolo i els llibres, es farà dijous 27 de setembre a les sis de la tarda. Hi participaran Anna Maria Villalonga, comissària de l’Any Pedrolo i Antoni Munné-Jordà, amic, deixeble i expert en Manuel de Pedrolo. La segona, Fabra i els llibres, tindrà lloc dijous 4 d’octubre a la mateixa.

Pel que l’exposició fa a les exposicions, enguany es compleixen 100 anys del naixement de Joan Josep Tharrats. Per aquest motiu la mostra que cada any organitza la Fira està dedicada a retre-li homenatge. Sota el títol “Joan Josep Tharrats, llibres i matèria gràfica”, l’exposició, comissariada per Lluís Ivern (coordinador del Centenari Tharrats) i Enric Granell, convida als assistents a conèixer en profunditat la figura de Tharrats i el seu entorn.