Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

35a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb l’aigua com a eix temàtic

La 35a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya es pot visitar fins el dia 14 d’abril a Mollerussa. Enguany l’aigua és el fil conductor del certamen […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 03/04/2019

La 35a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya es pot visitar fins el dia 14 d’abril a Mollerussa. Enguany l’aigua és el fil conductor del certamen a través d’una exposició monogràfica i també de bona part de la decoració dels diferents espais. Promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CliJCAT), el Saló reuneix més de 5.000 llibres que infants i joves podran tocar i remenar fins al proper 14 d’abril. La nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que va inaugurat la mostra, ha destacat la importància per al foment de la lectura que els infants i els joves estiguin ”en contacte” amb els llibres així com també amb els escriptors i il·lustradors.

En un dels seus primers actes com a consellera de Cultura després de substituir Laura Borràs, Mariàngela Vilallonga ha destacat el ”llarg recorregut” del Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb 35 anys de trajectòria, 17 dels quals a Mollerussa. Segons la consellera, aquesta literatura és ”la base de tot” i ”començar per la base sempre és important”.

Activitats per al públic i el sector

El Saló concentra al llarg de la setmana una trentena d’activitats complementària entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles així com dues trobades professionals, una del sector de l’educació i un altra de l’àmbit bibliotecari, en la que s’han debatut nous formats per organitzar les visites d’autors a les biblioteques.

A banda de l’exposició monogràfica L’aigua, el saló compta amb sis mostres més entre les que destaca La inclusió és un art, sota la idea i coordinació dels il·lustradors Gusti, Isma i Inge Nouws, els caps pensants del mural que es troba a l’entrada del Saló i que ha estat confeccionat amb l’ajuda de voluntaris de l’entitat de Sant Cugat Windown que treballa amb persones amb Síndrome de Down i també d’Acudam de Mollerussa. La il·lustració serà protagonista al Saló en la mostra Dones d’aigua, coordinada per Ignasi Blanch i Jan Barceló amb una trentena d’il·lustradors que presenten la seva particular mirada sobre les Dones d’Aigua.

Visites escolars

Amb l’obertura del Saló comencen les visites escolars que tenen lloc els dies entre setmana al matí. Prop de 3.000 alumnes s’han inscrit per dur a terme aquestes visites guiades que inclouen la trobada amb algun dels set autors que hi participen enguany i que són els il·lustradors Gusti i Cristina Losantos, autora del cartell d’enguany, així com els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Folk i Ivan Ledesma. A més, també es fan sessions de contes per acollir les visites guiades de l’alumnat de les escoles bressol i d’educació infantil de P-3 a P-5.

Relacionats