Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Vox blanqueja el racisme per Nadal: elimina el rei negre

Vox Cadis felicita el Nadal amb tres reis blancs

Frederic Sabartés 11/12/2019
Els tres reis blancs de la postal de Vox Cadis

Tothom recorda Al Jolson, l’actor del primer film sonor de la història (El cantor de Jazz) que per fer aquell paper va embetumar-se la cara de negre. Bé, era l’any 1927 i les coses han canviat molt fins al punt que al primer ministre canadenc, Justin Trudeau, li van tirar la cavalleria per sobre en trobar-se-li una foto seva de jove fent el mateix: pintant-se la cara per fer de negre.

Doncs ara amb VOX ens trobem en el cas invers: emblanquinar el rei negre! Vox de Cadis ha emès una targeta de felicitació amb tres reis blancs. Ni el rei ros se n’ha escapat!

Vox clarament va al revés de la història en un primer Nadal en què hi ha una campanya perquè el rei negre sigui de debò un negre i no un succedani. Fins i tot hi ha localitats on s’està plantejant la igualtat de gènere en els reis i que hi hagi reis i reines.

La reacció a les xarxes ha fet que es retiri aquesta imatge i com a disculpa (sempre que hi ha una disculpa és per ficar-se encara més de peus a la galleda) s’ha argumentat que no era la versió definitiva sinó un esborrany, que s’ha filtrat amb mala intenció.