Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

[Vídeo] Així va desplegar Freddie Mercury una enorme senyera en un concert

Un dels grups més influents de la història del pop-rock, Queen, fa setmanes que torna a ser notícia. Per una banda, s’ha estrenat el film “Bohemian Rapsody” un biopic de […]

Gerard Sesé 24/11/2018
Queen a Barcelona

Un dels grups més influents de la història del pop-rock, Queen, fa setmanes que torna a ser notícia. Per una banda, s’ha estrenat el film “Bohemian Rapsody” un biopic de Freddie Mercury, cantant, compositor i estrella del grup. A més, Queen ha desbancat el regeeaton de la música més escoltada a una de les plataformes digitals més conegudes, Spotify.

Justament avui, 24 de novembre, fa exactament 27 anys que el carismàtic i polifacètic artista va morir. En ple conflicte britànic-espanyol per Gibraltar i la determinació del Govern de donar suport al Brexit, la xarxa ha volgut recordar el moment que Mercury va aparèixer amb una senyera en un dels seus concerts.

Va ser durant la gira Magic Tour, que va ser l’última realitzada per la banda. Va ser l’any 1986 per a la promoció del disc ‘A Kind of Magic’. Va ser la gira més reeixida de l’agrupació batent rècords de públic al Regne Unit, 1 on van tocar davant prop de 400 mil persones. La gira es va realitzar només a Europa i es van fer 26 concerts.

Quan la banda apareixia per a tocar un dels seus temes més coneguts, ‘We will rock you’ en els concerts de cada país estranger, en Freddie apareixia amb una bandera del país amfitrió. Però al concert de Barcelona en comptes d’una estanquera va aparèixer amb la senyera. Aquí l’únic vídeo del moment: