Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Una obra teatral sobre George Harrison obre temporada a La Gleva

Tretze muntatges conformen la temporada del teatre barceloní

Ramon Moreno
Ramon Moreno 03/09/2021

La nova temporada del Teatre La Gleva de Barcelona s’inaugura amb el muntatge Yo estuve allí (Mi vida con George Harrison), de Paco Ortega. “Un espectacle per Beatlemaniacs!”, com ha estat batejat.

L’obra està basada en un text teatral escrit i interpretat per Paco Ortega. Es tracta d’un monòleg en què un personatge anomenat Carlos Izquierdo (alumne de la Massana) explica la seva relació d’amistat amb George Harrison des que el conegués casualment a Barcelona una nit de juliol de 1965 i en la qual acaben al bar Pastís. Tots dos tenen la mateixa edat i les seves vides transcorren d’una manera paral·lela. Entre ells es va consolidant una amistat que durarà tota la vida. Finalment, el 12 de Novembre de 2001, George el convida a acomiadar-se d’ell, conscient que li quedava molt poc temps de vida. Aquest mateix dia també van a la cita Ringo i Paul. Carles és testimoni de el moment històric en que els Beatles vius es van agafar de les mans i van plorar junts per última vegada. És, segons Ortega “una reflexió sobre l’amistat entre persones molt diferents, un homenatge a la figura d’Harrison, el Beatle discret però dotat d’un talent especial que potser no va tenir el reconeixement que mereixia fins a la separació de el grup, i una crònica d’aquells complexos anys de franquisme en què la llibertat era un anhel col·lectiu”.

Paco Ortega ha impartit classes i dirigit tallers a l’Institut del Teatre i l’Escola Palau de Barcelona i ha estat director del Centre Dramàtic d’Aragó i la companyia Nuevo Teatro de Aragón. Yo estuve allí es podrà veure fins el 19 de setembre.

La temporada de La Gleva

La temporada 2021-22 del Teatre La Gleva comptarà amb 13 muntatges, sis dels quals són produccions pròpies, i manté l’aposta “de barrejar directors i autors consagrats amb gent més jove”, segons han explicat els responsables de la programació. Entre les propostes destaquen Shakespeare i Beckett. Maleïts bessons…, amb dramatúrgia i direcció de Jordi Coca; Transbord, de Sebastià Portell i dirigit per Miquel Gorriz; i Normals, de Carme Cané. Durant aquest curs també passaran pel Teatre La Gleva actors com Candela Anton, Assun Planas o Marc Joy.