Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Una exposició per a descobrir les escultures d’Aristides Maillol i les fotografies de Frank Horvat

La mostra ‘Maillol Horvat’ es pot visitar als Espais VolArt dela Fundació Vila Casas de Barcelona fins el 15 de desembre

Ramon Moreno 27/09/2019
(c) Fundació Vila Casas

Maillol Horvat és una proposta expositiva, comissariada pel poeta i escriptor Àlex Susanna, que inclou dues exposicions en una. D’una banda, la mostra presenta el món de les terracotes de l’escultor, pintor i gravador català Aristides Maillol (Banyuls de la Marenda 1861-1944), un autèntic laboratori de formes on es desplega el seu imaginari, des de les primerenques obres de 1899 fins a les més tardanes de 1937. De l’altra, l’exposició presenta les fotografies que Frank Horvat (Abbazia, 1928) va fer de les terracotes de Maillol.

La mostra aplega un total del 18 terracotes de petit format i 59 fotografies que configuren una exposició gens convencional, no sols per la seva doble autoria, sinó perquè és tan deutora de les obres d’un escultor com de les d’un fotògraf: la creació de l’obra i la seva interpretació, el punt de partida i i el d’arribada, però que entre tots dos conformen l’exposició com una mostra única.