Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Teresa Cabré pren possessió com a presidenta de l’IEC

És la primera dona que estarà al capdavant de l’entitat i comptarà amb dues vicepresidentes

Redacció
Redacció 02/09/2021

Teresa Cabré ha pres possessió com a presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) aquest dijous a la Casa de Convalescència, on s’ha fet l’acte de traspàs de l’equip de govern, ha informat l’entitat en un comunicat. El president sortint, Joandomènec Ros, ha considerat que la institució està millor que fa vuit anys –quan va començar el seu primer mandat al capdavant de l’IEC–, però hi ha coses a millorar: “Encara és difícil accedir a programes de recerca competitiva”.

Cabré, que fins aquest dijous dirigia la Secció Filològica, va ser elegida presidenta de l’IEC al juny amb un 91% de vots a favor, que l’han convertida en la primera dona al capdavant de l’entitat. El nou equip de govern està format per les vicepresidentes Maria Corominas i Marta Prevosti –que repeteix el càrrec que ocupava en la junta sortint–, i el secretari Àngel Messeguer.

L’Institut d’Estudis Catalans és la corporació acadèmica, científica i cultural que té per objecte la recerca científica en tots els elements de la cultura catalana. És l’acadèmia catalana de les ciències i les humanitats. La nova presidenta ha expressat que el seu equip fa front al nou mandat amb il·lusió, responsabilitat i realisme i amb unes idees molt clares: “Volem anar cap a la igualtat, la transparència i una participació més activa i eficient dels òrgans de la casa”, ha concretat Cabré.