Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Presenten el cartell de les festes de Corpus de València

El cartell és obra del dissenyador i artista plàstic Eugenio Simó Muñoz

|

- Publicitat -

El cartell anunciador de la festa del Corpus de València d’enguany, obra de l’artista plàstic i dissenyador Eugenio Simó, evoca la cavalcada del convit. La imatge gràfica de la festivitat es va presentar ahir dimecres al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València.

Publicitat

El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, va afirmar que la presentació del cartell del Corpus “marca l’inici d’una festivitat que és la festa grossa de València” i suposa “un gran patrimoni” per als valencians.

També es va donar a conèixer el sisè volum de la publicació ‘Els Papers del Corpus’, que cada any aplega les xerrades divulgatives celebrades l’any anterior i que permet disposar d’una bibliografia que aprofundeix en el coneixement del Corpus valencià.

Respecte a la imatge que il·lustra el cartell d’enguany del Corpus, Pere Fuset ha indicat que el seu autor és Eugenio Simó Muñoz, artista plàstic i dissenyador amb més de vint anys d’experiència, que està especialitzat en identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica. Fuset ha destacat que amb el seu treball, “on evoca la cavalcada del convit, ens convida a gaudir del nostre patrimoni cultural festiu”. Així mateix, el regidor de Cultura Festiva en funcions va explicar que tant aquest cartell com la nova edició d’’Els Papers del Corpus’ es podran trobar a la llibreria municipal de la plaça de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió i amb motiu de la festa del Corpus, també s’han organitzat les xerrades del cicle «De la festa, la vespra», on diversos especialistes aprofundiran en diferents aspectes de la festivitat. Així, la professora de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València (UPV), Lucia Bosch Roig, participarà amb ‘Las rocas del Corpus. Intervención realizada en 1959 por Luis Roig d’Alós’. Per la seua banda, el professor del departament ja esmentat anteriorment, Vicente Guerola Blay, i investigador de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la UPV parlarà sobre ‘Les roques del Corpus de València. Una aproximació al seu estudi tècnic i estat de conservació’. Les dues xerrades tindran lloc dilluns que ve 5 i dimarts 6 de juny, a les 19.15 hores, al saló d’actes del Museu de la Ciutat.

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà

A més, el pròxim dijous, 7 de juny, es presentarà al saló d’actes del Museu de la Ciutat ‘El llibre de les representacions dels misteris’ del Corpus valencià amb la participació dels autors Francesc Villanueva, Raül Sanchis, Joaquim Martí i Vicent Pons.

Aquest equip d’especialistes analitza globalment la còpia manuscrita que un músic municipal de València, Josep Gomar, va fer en 1672 del llibre que recollia els textos, les didascàlies i la música de les representacions religioses que any rere any s’escenificaven en la fastuosa festa del Corpus Christi, organitzada i finançada pel Cap i Casal. El resultat final és la reunió en un mateix volum d’un ampli estudi pluridisciplinari del contingut del manuscrit i el seu context, l’edició crítica integral dels textos i la música, a més del facsímil complet a color.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió