Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

L’Institut Llull publica una nova revista de promoció de la cultura catalana

‘paperllull’ tindrà periodicitat setmanal i aplegarà totes les disciplines de la cultura

Ramon Moreno 27/04/2020

L’Institut Ramon Llull, centrat a promoure a l’exterior l’estudi i la producció cultural catalana, ha creat una nova eina de difusió en format digital, paperllull, que es publicarà simultàniament en català, castellà i anglès. El butlletí, dirigit pel periodista cultural i editor Esteve Plantada, tindrà articles, reportatges i entrevistes sobre tendències, autors i obres singulars de la cultura catalana, escrits per periodistes, autors, crítics, assagistes, especialistes i programadors, entre altres agents culturals.

La directora del Llull, Iolanda Batallé, ha explicat que volen “donar veu a teòrics, però també a la gent que fa possible que passin les coses” perquè creuen que “conèixer aquestes persones i la seva tasca és molt important”.

Donar difusió i ser referent

Els articulistes de paperllull seran gent de totes les edats, gèneres i disciplines. “És part de la nostra feina donar difusió a veus consagrades, però també a d’altres que comencen i que és interessant que es coneguin aquí i, especialment, a fora”, destaca Batallé. A més, la nova publicació també tindrà cura en repartir joc als diferents dominis lingüístics.

La vocació de paperllull és esdevenir una publicació de referència, amb articles d’interès per a l’espectre cultural del país, per a lectors especialitzats i per a tothom qui s’aproxima a la nostra llengua i cultura. “Volem crear discurs en la cultura, la literatura, les arts i la llengua. I que aquest discurs pugui servir de referent aquí i a tot el món”, explica el seu director Esteve Plantada.

paperllull es publicarà en format de butlletí setmanal amb format digital i també en format de revista trimestral també en format pdf.