Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Les tres grans televisions públiques dels Països Catalans compartiran continguts a la plataforma Bon dia TV

À Punt s’incorpora a la plataforma digital de continguts audiovisuals de la qual ja formaven part TV3 i IB3

Redacció 27/02/2021
Presentació dels nous programes d'À Punt d'aquest 2021.

À Punt, la radiotelevisió pública del País Valencià s’incorporarà a Bon Dia Televisió, la plataforma digital de continguts audiovisuals d’arreu dels Països Catalans de la qual ja formen part IB3 i TV3. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) varen crear Bon Dia TV l’any 2018. És una plataforma per aprofitar els recursos i enfortir l’espai català de comunicació per facilitar la producció i circulació de productes audiovisuals.

La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear van signar l’acord de reciprocitat de les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3 el 22 de gener del 2009, amb l’objectiu de crear un espai de televisió en català. L’1 de novembre del 2012, però, IB3 es va deixar de veure a Catalunya. Pel que fa a les illes Balears, el 31 de març del 2015 es van deixar d’emetre el 3/24 i el Super3/33, i només es va mantenir el canal TV3CAT, amb programació lliure de drets per a la difusió internacional.

El 16 de setembre del 2016 el govern de les illes Balears, juntament amb l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va tornar a fer efectiva la reciprocitat de les emissions d’IB3 i TV3 als territoris de Balears i Catalunya. Ara mateix, els espectadors catalans poden sintonitzar el canal IB3 Global (els continguts propis d’IB3, sense els continguts que generen una coincidència de drets d’emissió entre IB3 i la CCMA). Un any abans, els espectadors de les illes Balears van tornar a rebre les emissions del 3/24 i del canal Super3/33. Al mateix temps, s’han recuperat també les emissions d’IB3, a través del canal IB3 Global, al territori de Catalunya.

Podeu accedir a Bon dia TV aquí