Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

L’audiovisual valencià participarà en el 76è Festival de Canes

Hi haurà un estand propi per a ús exclusiu dels professionals valencians

|

- Publicitat -

Cultura, a través de l’Institut Valencià de Cultura, promou la participació dels professionals i les produccions de l’audiovisual valencià tant en les seccions competitives del Festival de Cinema de Canes, que se celebra del 16 al 27 de maig, com en el Marché du Film, la zona d’indústria del festival, que té lloc del 16 al 24 de maig.

Publicitat

Entre els 25 professionals valencians acreditats al Marché du Film figuren el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, i el nou director de gloVAL, Daniel Méndez.

Francesc Felipe ha assenyalat que “l’IVC participa per primera vegada al Marché du Film en una edició molt especial del Festival de Canes en què l’Estat espanyol és el país convidat. Aquesta primera participació es durà a terme amb el suport tècnic i logístic de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, complint així amb el compromís de l’AVAV de gestionar la promoció exterior de l’audiovisual valencià i els seus professionals, a través de la recentment creada gloVAL, l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià”.

El País Valencià participarà a l’empara de l’ICEX (Cinema from Spain) i els exhibidors disposaran d’un estand propi dins del mercat per a ús exclusiu dels professionals valencians. L’objectiu de l’IVC i l’AVAV és visibilitzar la presència de les produccions i els professionals de l’audiovisual valencià al Marché du Film en el marc d’Espanya com a país d’honor.

Quatre produccions en exhibició 

Coproduïda per la productora valenciana Elàstica Films i dirigida per l’actriu i cineasta Elena Martín, ‘Creatura’ ha estat seleccionada per a participar en la Secció Oficial de la prestigiosa Quinzena de Realitzadors de Canes.

El cinema d’animació valencià estarà present al Marché du Film, a través de la iniciativa Annecy Goes to Cannes, que aquest any ha seleccionat el llargmetratge ‘Rock Bottom’, dirigit per Maria Trénor, produït per la productora alacantina JaiboFilms i amb ajudes a la producció de l’IVC.

Dins de la secció Spanish Screenings Goes to Cannes del Marché du Film figura ‘Llobàs’, dirigit per Pau Calpe i coproduït per Dacsa Produccions. Aquest llargmetratge de ficció en fase de postproducció compta amb les ajudes de l’IVC. 

Produït per SuicaFilms, el documental ‘Un arbre és un arbre’, de Carlos Marqués-Marcet i Aleix Plademunt, es projecta en la secció Docs Cannes del Marché du Film.

‘Films from VLC’ a Canes

El catàleg digital ‘Films from VLC’ i el vídeo de les produccions valencianes que participen en el Marché du Film estaran disponibles en el web de l’AVAV i l’IVC, així com la informació de cada projecte.

Els 15 llargmetratges valencians de ficció ja finalitzats que buscaran compradors i distribuïdors internacionals són ‘Bull Run’ d’Ana Ramón Rubio (Cosabona Films); ‘Dystopia’ de Samuel Sebastian (Samuel Sebastian); ‘El agua’ d’Elena López Riera (Suica Films); ‘El club del paro’ de David Marqués (Sunrise Pictures); ‘El lodo’ d’Iñaki Sánchez Arrieta (Sunrise Pictures); ‘En temporada baja’ de David Marqués (TV On Producciones); ‘Quan no acaba la nit’ d’Oscar Montón (Audiovisuales Morvedre, Dacsa Produccions); ‘Somnis’ de Carles Abad Tent (Pi Art Produccions); ‘Toscana’ de Pau Durà (Gaia Audiovisuals); ‘Tú no eres yo’ de Marisa Crespo i Moisés Romera (Proyecta Films); ‘Vasil’ d’Avelina Prat (Diferente Films, Distinto Films); ‘Kepler sexto B’ d’Alejandro Suarez Lozano (Turanga Films); ‘Llobàs’ de Pau Calpe (Dacsa Produccions); ‘Los días de la noche’ d’Ángel Puado (Dramedia), i ‘Olvido’ d’Inés París (La Dalia Films).

Et pot interessar  Renfe i Adif censuren la campanya de Compromís en retirar el cartell de l'Estació del Nord

L’oferta de cinema documental valencià està conformada per ‘Carceller. El hombre que murió dos veces’ de Ricardo Macián (Mediterráneo Media Entertainment); ‘Domingo, domingo’ de Laura García Andreu (SuicaFilms, Studio Nominum); ‘Francisco Brines. Els signes revelats’ de Rosana Pastor (Gorgos Films, Mediterráneo Media Entertainment); ‘Montesinos. Les altres cares del mite’ de Laura Grande (Estrela Audiovisual); ‘Toda una vida’ de Marta Romero (Proyecta Films, Distinto Films); ‘Persona (no) humana’ d’Alejandro Cuéllar i Rafa G. Sánchez (Dacsa Produccions); ‘Soc filla de ma mare’ de Laura García Pérez (Tarannà Films), i ‘Animals pel camí del mig’ de Manuel Galipienso (Oceánica Films).

Els projectes en desenvolupament de llargmetratges de ficció que es presenten a Canes són ‘Bendita María’ de Victoria Pérez (TV ON Producciones); ‘Bodegón con fantasmas’ dirigit per Enrique Buleo i produït per Alejandra Mora (Quatre Films); ‘Karen & Julia’, dirigit per Iñaki Sánchez Arrieta i produït per Jorge Acosta (Camino a Garaitondo AIE); ‘L’aguait’ dirigit per Marc Ortiz i produït per Victòria Pérez (Admirable Films); ‘Nena’, dirigit per Gabi Ochoa i produït per Paloma Mora (TV ON Producciones); ‘Pequeños calvarios’ dirigit per Javier i Guillermo Polo i produït per Borja Aracil (Los Hermanos Polo); ‘El descubrimiento de Europa’, dirigit per Antonio Ferreira (Distinto Films); ‘Femenino singular’ de Xavi Puebla (Gaia Audiovisuals), i ‘L’àvia i el foraster’ de Sergi Miralles (Aire de Cinema, Alhena Production).

Els projectes de documentals en fase de desenvolupament són ‘El abismo del olvido’ de Batiste Miguel (Docu Producciones); ‘Equipo Crónica. Arte en trinchera’ dirigit per Rafa Sesa i Felipe Villaplana i produït per Laura Grande (Estrela Audiovisual i Zootropo Studio); ‘Mariscal’ de Laura Grande (Estrela Audiovisual); ‘Paco Roca, dibujando la vida’, dirigit per Batiste Miguel i produït per Joan Baptiste Miguel (Docu Producciones), i ‘Un dibujante en La Habana’, dirigit per Laura Pérez Gómez i Rafael Casañ, i produït per Jorge Acosta (Inaudita).

El 17 de maig, en el Festivals Hub, el director artístic de la Mostra de València Cinema del Mediterrani, Eduardo Guillot, participarà en un panel sobre el paper dels festivals de cinema de l’Estat espanyol en la distribució de la producció cinematogràfica estatal, en el qual també intervenen el productor Enrique Costa, de la productora valenciana Elàstica Films, i l’eslovaca Daniela Cölle, de Pluto Film Distribution Network, moderats per la consultora internacional Rosa Bosch.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió