Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

L’Acadèmia Catalana de la Música demana un pla de xoc “específic i atípic” pel sector musical

El seu president, Gerard Quintana, assegura que “la perspectiva de l’estiu a la indústria musical és zero”

Ramon Moreno
Ramon Moreno 19/03/2020

L’Acadèmia Catalana de la Música alerta que el desemparament legal del sector, fruit d’una manca de regulació llargament reivindicada, exigeix un pla de xoc “específic i atípic” que doni sortida a la paralització total de la indústria. La institució està recollint les pèrdues del sector a través de les més de 40 entitats que aplega per tal de presentar en els propers dies un informe que permeti exigir a les administracions mesures concretes per un a indústria ja de per si “precaritzada”.

En la situació actual de confinament, “no és fàcil” parlar amb les institucions, tot i que estan en contacte telemàtic i demanen que el pla de xoc respongui a l’informe que presentaran properament sobre les pèrdues i particularitats del sector. “Demanem un compromís amb la cultura, que no pensin que som un sector prescindible, sinó que serà necessari i útil, també per la salut mental de la societat, perquè venen temps durs”, avisa el músic.

Perspectiva “zero” de cara a l’estiu

El president de l’Acadèmia, Gerard Quintana que “la perspectiva de l’estiu a la indústria musical és zero”, d’aquí l’esforç per reprogramar esdeveniments, una tasca especialment complicada per promotors privats.

L’Acadèmia demana ajudes per a la reprogramació de festivals i concerts tant d’entitats públiques com privades, tot i que reconeix la dificultat major per part de promotors privats. Aquests, depenen “absolutament” de la venda d’entrades. “Ara és impossible vendre cap entrada per a l’estiu”, diu Quintana en una entrevista aquest dijous. Per això, els ajuts s’han de dissenyar perquè “ningú quedi tirat”.

La importància de reprogramar actuacions s’ha vist palesa en una campanya impulsada aquesta setmana pel teixit musical, #LaCulturaNoEsSuspenEsProrroga, un “crit per conscienciar els programadors públics i privats que tenen la potestat de prendre la única decisió responsable”.