Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

La Sagrada Família seu del primer concert de la Filharmònica de Viena en espais icònics d’Europa

El progtrama ha consistit en l’estrena d’una obra contemporània i la simfonia n.4 “Romàntica” d’Anton Bruckner

Frederic Sabartés 19/09/2021
La Filharmònica de Viena a la Sagrada amb el jove compositor Samy Moussa i el director, Christian Thielemann

La Sagrada Família ha estat escenari aquest dissabte a la tarda de l’estrena del concert de la Filharmònica de Viena, que està duent a terme un cicle de concerts en què interpreta les simfonies completes de Bruckner en llocs icònics d’Europa i ha escollit la Basílica barcelonina per a aquest esdeveniment especial. Amb la voluntat d’apropar la cultura i la Sagrada Família a la ciutadania de Barcelona, divendres hi va haver una preestrena i van convidar 400 persones a assistir-hi. Les invitacions es van repartir per sorteig entre les 17.000 persones que es van inscriure entre els dies 2 i 8 de setembre.

El programa musical ha començat amb l’estrena mundial d”Elysium’, una peça del compositor canadenc Samy Moussa encarregada per la Filharmònica especialment per a l’ocasió i la Simfonia número 4 en mi bemoll major Romàntica d’Anton Bruckner, estrenada el 20 de febrer del 1881 per la mateixa Filharmònica de Viena. El director ha estat el mestre Christian Thielemann, gran expert en la potent i grandiosa música de Bruckner, que ha dirigit els més de 80 músics de l’orquestra.

El concert ha estat produït per RTVE per a la UER, sota la promoció de la Fondazione Pro Musica e Arte Sacra, i per part de la Sagrada Família la producció del concert s’ha realitzat gràcies al suport de Tiqets. La UER distribuirà el concert a més de 40 televisions d’arreu del món, dues de les quals l’emetran de forma immediata. Serà, per tant, un dels concerts de música clàssica de major difusió de la història.

Més de 50 professionals han format l’operatiu de RTVE, que ha comptat amb 13 càmeres HD, incloses una cablecam i una grua telescòpica. Els periodistes especialitzats Agnès Batlle i Javier Pérez Senz han estat els encarregats de la retransmissió en directe per Ràdio 4 des de les 17.00 hores. El concert ha començat a les sis de la tarda. A La 2 s’ha emès a les 20.25 hores, amb la presentació ‘Un concierto en la Sagrada Família’ a càrrec del baríton, músic i divulgador Ramon Gener.