Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

La novel·la ‘Jugar-s’hi la vida’, de Màrius Serra es converteix en un joc de taula

|

- Publicitat -

L’escriptor i enigmista Màrius Serra i l’expert i divulgador de la cultura del joc Oriol Comas, publiquen “4-DataBrokers” amb l’editorial GDM Games del reconegut autor i editor a escala internacional Francisco “Pak” Gallego. Aquest joc té la particularitat de néixer a la novel·la Jugar-se la vida (Ara Llibres-Amsterdam), protagonitzada per un personatge de ficció que es diu Oriol Comas.

Publicitat

A la novel·la, un soldat portuguès a la revolució de 1974 anomenat Bernardo Silva inventa el joc Quatro (quatre en portuguès), i gràcies al seu gran èxit, se’n ven els drets per una fortuna i se’n va a viure als Estats Units sense haver de tornar a treballar. L’argument de la novel·la guarda relació amb el Big Data i per això el joc reprodueix la lluita entre traficants de dades dedicats a processar com més informació millor. Per a assolir l’objectiu del joc, hauran de competir entre ells durant quatre rondes de quatre jugades cadascuna i amb quatre cartes per persona amb objectius i normes especials. A 4-DataBrokers tot gira al voltant del 4.

Jugar amb la informació

El joc vol fer experimentar als jugadors aquesta sensació de poder que dona la informació. Per això simula una lluita pel poder entre bandes de traficants de dades: com més dades s’acumulen més informació es té i, per tant, més poder.

L’escriptor Màrius Serra ha destacat que “és un fet inèdit que un joc creat en una novel·la per un personatge de ficció arribi a les botigues de jocs, un cas del tot diferent dels jocs que s’inspiren en universos literaris”.

La novel·la lúdico-criminal de Màrius Serra, Jugar-s’hi la vida, és el segon volum d’una sèrie de novel·les negres centrades en el món del joc que té com a personatge protagonista l’expert en jocs (a la ficció i a la realitat) Oriol Comas. A la vida real, 4-DataBrokers agafa aquest nom perquè s’ha tematitzat amb les empreses que es dediquen al tràfic de dades (Big Data), que és al que es dediquen les forces del mal que volen fitxar l’Oriol Comas de la novel·la.

4-DataBrokers, doncs, és el projecte que ha unit de nou l’escriptor i enigmista Màrius Serra amb l’expert i divulgador de la cultura del joc Oriol Comas, responsables tots dos dels jocs de taula Verbàlia (2011), Enigmàrius (2013) i la col·lecció D.O. Verbàlia (2015).

Francisco ‘Pak’ Gallego és un dels professionals del joc amb més projecció internacional de l’estat espanyol. És autor del reconegut Guerra de Mitos i responsable de l’editorial GDM Games, a través de la qual ha editat jocs tan exitosos com la sèrie Sherlock, que ha estat traduït a 23 idiomes o Instacrime, un joc de detectius basat en fotografies, que ha estat traduït a 7 llengües.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió