Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

La fotoperiodista Joana Biarnés dona nom a una beca per a joves fotògrafs

La Fundació Photographic Social Vision ret homenatge a la primera dona fotoperiodista del país

Ramon Moreno 17/09/2019

Amb l’objectiu de “per donar suport al desenvolupament professional de joves fotoperiodistes amb les inquietuds, talent, principis i valors del millor periodisme visual i per promoure que aquests autors i autores, gràcies al suport rebut, ajudin a fer visibles temàtiques i reptes socials de necessària difusió i reflexió en la societat”, la Fundació Photographic Social Vision ha convocat la primera beca Joana Biarnés, adreçada específicament a joves fotoperiodistes d’entre 18 i 35 anys, que podran presentar el seu projecte de manera individual o col·lectiva.

La beca està dotada amb 8000 euros per tal que el guanyador pugui dur a terme la seva investigació durant els 9 mesos següents. Tanmateix, el guanyador comptarà amb l’assessorament d’un tutor per al desenvolupament del projecte. El projecte guanyador serà també exposat en una mostra itinerant.

Joana Biarnés, la primera fotoperiodista de l’estat

Photographic Social Vision és una fundació sense ànim de lucre compromesa en divulgar i potenciar el valor social de la fotografia documental i el fotoperiodisme. Organitza diferents exposicions i esdeveniments, com les mostres del World Press Photo o l’exposició itinerant sobre Proactiva Opens Arms.

La terrassenca Joana Biarnés va ser considerada la primera fotoperiodista de l’estat, camp en el que va treballar des del 1962 fins la seva mort el 2018. Entre els seus incomptables treballs, destaquen les fotografies, avui mítiques, que va fer als Beatles durant la seva estada a Barcelona el 1965.