Diumenge, 3 de juliol de 2022 - Edició 1438
La República

La Fira Trapezi de circ celebra el 25è aniversari

La Fira Internacional de Circ de Catalunya se celebrarà a Reus al mes de maig

Ramon Moreno 11/04/2021

La 25à edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya Trapezi se celebrarà a Reus entre entre el 12 i el 16 de maig després d’haver hagut de suspendre l’edició del Trapezi en Viu el passat octubre a causa de la pandèmia.Enguany, el Trapezi torna apostant pel talent de casa nostra, amb una programació formada exclusivament per companyies catalanes i espanyoles. En aquest sentit, Leandro Mendoza, director artístic de la Fira Trapezi, ha explicat que “volem aprofitar la celebració d’aquest quart de segle del Trapezi per recolzar més que mai al sector professional del circ de casa nostra, les noves creacions i impulsar la creativitat i la connexió amb el públic”.

La Fira Trapezi es presenta com “el perfecte aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió entre programadors i artistes”.

Una trentena de companyies

La Fira celebrarà la seva 25ena edició amb actuacions presencials complint totes les mesures sanitàries del moment i, per aquest motiu, també s’ha decidit allargar-la en el temps amb un dia més de festival, per tal d’espaiar més les actuacions.

Durant els cinc dies de Fira passaran per Reus més d’una trentena de companyies “per mostrar el talent del millor circ contemporani actual. La programació s’ha adaptat a les circumstàncies vetllant sempre per l’excel·lència i la promoció del talent”, segons els organitzadors, en una edició que presentarà diversos espectacles nous i d’altres en format de re-estrenes.

Entre les companyies que hi participaran hi destaca Psirc, amb el segon episodi de la seva última creació (coproduït amb el festival) Després de tot; mentre que s’estrenaran dos espectacles del pallasso Leandre amb Laura Miralbés (Fly Me to the Moon) i de Los Galindos (Mort de riure).

Nous Premis Trapezi

Enguany, per celebrar els 25 anys, el Trapezi, conjuntament amb l’Institut Municipal Reus Cultura, ha llançat una nova activitat en forma de concurs i fa una crida internacional per participar als Premis Trapezi Peces Audiovisuals amb la voluntat d’incentivar la producció de noves narratives de circ en aquest format a través de peces originals de petit format, d’entre 4 i 10 minuts. La convocatòria romandrà oberta fins el 30 d’abril inclòs. La finalitat dels premis és “donar visibilitat, a través de l’espai audiovisual i digital, a qualsevol experiència vinculada al circ i que sigui, a més, una exploració sobre com mostrar el circ en l’audiovisual”, segons destaca l’organització. Els premis comptaran amb dues categories, Experiències de Circ i L’Art del Circ. El veredicte es farà públic durant la 25a edició de la Fira del Circ Trapezi, assignant un guanyador per cada categoria que s’emportarà una dotació econòmica de 2.000€.