Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

La directora de la secció filològica, Teresa Cabré, es perfila com a nova presidenta de l’IEC

De moment és l’única que s’ha postulat per ocupar el càrrec per agafar el relleu de Joandomènec Ros, president des del 2013

Avatar
Agències 31/03/2021
La presidenta de la secció filològica de l'IEC, Maria Teresa Cabré, i el president de l'IEC, Joandomènec Ros, en una roda de premsa.

La filòloga Teresa Cabré s’ha postulat com a candidata a presidir l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en substitució de Joandomènec Ros, que la lidera des del 2013. L’entitat ha convocat eleccions per al 3 de juny, un cop acaba el mandat de la presidència actual. Cabré és ara com ara l’única que s’ha postulat a ocupar el càrrec. Actualment dirigeix la secció filològica del mateix IEC, entitat a la qual està vinculada des del 1989. Cabré va rebre el 1996 la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, i el 2007 el premi internacional de Terminologia Eugen Wüster. També és premi a la Qualitat en la Docència del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra del 2009 o Creu de Sant Jordi del 2015.

L’any 2018 Cabré va ser investida doctora honoris causa per la Universitat de Ginebra en reconeixement a les contribucions en terminologia i lingüística. I el 2019 va ser nomenada membre internacional del Centre de Normalització i Política Lingüística de la Xina, distingida per l’experiència en lingüística aplicada, lexicogràfica i terminologia.