Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Jordi Borràs guanya el X Premi Josep Maria Planes per la investigació periodística sobre els hereus del feixisme 

A banda de premiar el fotoperiodista, el jurat també ha atorgat una menció especial a Núria Orriols per destapar el cas de les llicències per edat al Parlament

Redacció 17/01/2023
El fotoperiodista Jordi Borràs Data de publicació: dimarts 17 de gener del 2023, 11:08 Localització: Manresa Autor: Redacció

El fotoperiodista Jordi Borràs ha guanyat el X Premi Josep Maria Planes per l’exhaustiva investigació periodística recollida al llibre ‘Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI’ (Ara Llibres). El jurat ha destacat el seu llarg recorregut seguint la pista als moviments d’extrema dreta. Una investigació que alhora ha quedat plasmada en un llibre “de qualitat, ben documentat i contrastat”.

D’altra banda, el jurat també ha decidit atorgar una menció especial a la periodista Núria Orriols per la seva investigació sobre les llicències per edat del Parlament publicada pel diari ‘Ara’. El premi, convocat pel Col·legi de Periodistes amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, es lliurarà el 31 de gener al Centre Cultural el Casino de Manresa i està dotat amb 1.000 euros.

El jurat d’aquesta desena edició ha remarcat la gran qualitat de tots els treballs presentats. El Premi Josep Maria Planes té per objectiu reivindicar el periodisme d’investigació i mantenir viu el llegat i la memòria del manresà, pioner en el periodisme d’investigació a Catalunya (1907-1936).