Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Jordi Borràs desemmascara “els hereus del feixisme” en una nova investigació

|

- Publicitat -

El fotoperiodista Jordi Borràs acaba de publicar el llibre ‘Tots els colors del negre’, una investigació que fa una repassada dels moviments d’ultradreta i on el feixisme té llavors i arrels tant a Catalunya i l’Estat com a la resta d’Europa.

La publicació arriba en un moment on l’extrema dreta creix a tot el continent i quan Espanya comença a prendre consciència del problema, però la investigació del llibre de Borràs comença anys enrere. ‘Tots els colors del negre’ és un treball periodístic que evoca, a més, un crit d’alerta dels perills que suposa la ultradreta i els seus grans noms, dins i fora de Catalunya, en un moment com l’actual.

Publicitat

El llibre, que ja ha sortit a la venda, es presenta com una forma de “desemmascarar els hereus del feixisme a casa nostra” i un treball “d’infiltració a les manifestacions de la ultradreta a Europa”. Editat per Ara Llibres , la publicació arriba després d’anys de Borràs documentant amb rigor i dedicació l’augment de l’extrema dreta a Catalunya durant els darrers anys i identificant nombrosos membres del moviment que escalen posicions en partits i entitats legalment constituïts.

Ara, però, ha decidit ampliar el focus amb diversos viatges per Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França o Alemanya per contextualitzar i “denunciar com el populisme xenòfob acumula poder aquí i arreu del continent”.

Així, el llibre pretén explicar què mou a la ultradreta, com actuen els seus integrants i dirigents, què els uneix i què els fa créixer. Al pròleg, a càrrec de l’autor del llibre ‘Antifa‘ Mark Bray, conta que Borràs “ha navegat per amenaces esgarrifoses que l’han obligat a desviar el focus periodístic de l’extrema dreta a Catalunya per cobrir l’europea, i la documenta amb detalls fascinants”. “Com a lectors, ens beneficiem enormement de la seva cobertura internacional. Un relat estimulant”, assegura Bray.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut