Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Jaume Sisa, personatge de còmic

L’univers ‘galàctic’ del personatge i l’esperit de ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’, protagonistes d’una doble novetat editorial

Ramon Moreno
Ramon Moreno 15/06/2019

Jaume Sisa és el protagonista d’una doble novetat editorial que arriba aquest mes de juny a les llibreries de la ma de Norma Editorial, en forma de còmic per a adults i d’un conte infantil adreçat a canalla de més de tres anys.

Sisa, els anys galàctics

D’una banda, el guionista Josep Maria Polls i el dibuixant Manu Ripoll publiquen Sisa. Els anys galàctics, un còmic que retrata el món interior del cantautor fent aparèixer els seus personatges i alter egos més destacats (com Ricardo Solfa), en un clar homenatge a la Barcelona dels anys seixanta i setanta. El llibre és el retrat d’una època en que música era sinònim d’alliberament, descoberta i denuncia. El volum es publica  en català i castellà i ofereix la visió de Sisa sobre el món, la música, les seves personalitats complementàries i els moments destacats de la seva carrera. L’autor del llibre és Josep Maria Polls, guionista i actual director d’estudis de l’Escola Joso de còmic de Barcelona, juntament amb l’il·lustrador Manu Ripoll.

De les tristors en farem fum

En paral·lel, el segell infantil i juvenil de l’editorial, Astronave, publica el conte De les tristors en farem fum, escrit per la guionista Cristina Broquetas amb il·lustracions de Cristina Bueno i la col·laboració del mateix Sisa. El conte adapta el missatge acollidor de la cèlebre cançó del cantant “per transmetre als més petits la importància d’acollir i ajudar als que més ho necessiten”. El repte era adaptar la coneguda cançó de Sisa per projectar als petits un “missatge acollidor i de benvinguda” envers les persones refugiades, però sense caure en la literalitat. En complicitat amb el mateix Jaume Sisa i els dibuixos de Cristina Bueno, el llibre imagina com en Jaume prepara una festa plena de menjar, música i sorpreses però per a la qual no té convidats. Finalment, decideixen convidar nens i nenes d’arreu del món perjudicats per les guerres i desastres naturals, als quals tractaran de fer sentir com a casa.