Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Geis lamenta que es torni a perseguir judicialment “la normalitat lingüística” de les universitats catalanes

En lloc de donar l’examen en català i atendre qui el vulgui en castellà o aranès, s’haurà de preguntar un per un com el volen

Agències 06/09/2021
La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha lamentat aquest dilluns que es torni a perseguir judicialment “la normalitat lingüística” de les universitats catalanes. Ho ha fet després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tornat a ordenar que els enunciats de la selectivitat s’ofereixin en català, castellà i aranès en la convocatòria del setembre, “sense preferència” per cap llengua. El TSJC va ordenar el mateix al juny arran d’un recurs de l’Assemblea per una Escola Bilingüe. Geis ha remarcat que es tracta d’una victòria, ja que l’entitat volia aconseguir que s’oferissin exàmens bilingües a cada alumne.

“Hem aconseguit blindar un sistema en el qual els estudiants tenen a les seves mans escollir en quina llengua volen fer la prova”, ha insistit.”No hi haurà un únic model d’examen, aquesta batalla l’han perdut”, ha reblat, “davant la repressió intel·ligència, anticipació i solidaritat”. Geis també ha afegit que enguany es podrà escollir l’aranès a qualsevol lloc de Catalunya, “fomentant” així el seu ús arreu del territori. Aquest mes de setembre hi haurà un total de 5.121 estudiants que faran les proves de selectivitat.